Triathlon For Water

menu knop | Swim | Bike | Run

Swim

menu knop | Swim | Bike | Run

De Amsterdam Rotterdam Triathlon isoverigens een volledig gecontroleerde race. Dat betekent dat alle deelnemers na elk onderdeel opnieuw gezamenlijk starten en daarvoor moet men op elk wel snel genoeg finishen voor het:

Zwem onderdeel (start 15:00) van 2,5 km van Station Amstel tot het stadhuis van Amsterdam heeft men 1,5 uur.
Door de race te controleren kunnen wij voor zowel deelnemers als ook toeschouwers een spannende en veilige race organiseren waarbij sportiviteit centraal staat.

Contact
http://www.facebook.com/amsterdamrotterdamtriathlon
http://www.twitter.com/amrotriathlon

Bike

menu knop | Swim | Bike | Run
Tijdens het fietsonderdeel fietsen de deelnemers 70 km langs de Amstel, het Aarkanaal, de Gouwe en de IJssel van Station Amstel naar het voormalige stadhuis van Capelle aan den IJssel.

Run

menu knop | Swim | Bike | Run

Deelnemers rennen tijdens het slotdeel van de Amsterdam Rotterdam Triathlon van het Oude Raadhuys in Capelle aan den IJssel nog 17,5 km langs de IJssel, de Maas en bij de Willemsbrug rennen de deelnemers een hele ronde over het Noordereiland alvorens zij na het Poortgebouw en over de Erasmusbrug in een rechte lijn over de Coolsingel naar het Stadhuis van Rotterdam rennen. 

Bezienswaardigheden

2 km Algerabrug (Capelle aan den IJssel)
De Stormvloedkering Hollandse IJssel, of Algerakering is een stuw in de Hollandse IJssel die dient om te voorkomen dat bij extreem hoogwater te veel water landinwaarts komt. Het is het oudste kunstwerk van de Deltawerken. 

5 km Brienenoordbrug (Rotterdam)
De Van Brienenoordbrug is een grote brug over de Nieuwe Maas aan de oostkant van Rotterdam. De brug bestaat uit twee naast elkaar gelegen boogbruggen met in het verlengde daarvan drie basculebruggen.

7,5 km Oude Watertoren (Rotterdam)
Deze watertoren is de oudste nog bestaande watertoren van Nederland. De watertoren heeft een hoogte van 48 meter en telt zeven waterreservoirs. De toren had een waterreservoir met inhoud van ruim een miljoen liter. Hiermee was de toren één van de grootste watertorens van Nederland.

10 km Willemsbrug (Rotterdam)
De Willemsbrug is een brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam. De brug verbindt de rechteroever van de Nieuwe Maas met het Noordereiland. De huidige brug is de tweede generatie Willemsbrug.

14 km De Hef (Rotterdam)
De Hef is een buiten gebruik gestelde spoorweghefbrug over de Koningshaven in Rotterdam, die het Noordereiland scheidt van de wijk Feijenoord. De brug vormde deel van de spoorlijn Breda - Rotterdam. De twee brugdelen aan de oevers stammen uit 1878.

14,2 km Koninginnebrug (Rotterdam)
De Koninginnebrug is een brug over de Koningshaven in Rotterdam, naast de Hef. De brug verbindt het Noordereiland met de wijk Feijenoord. De eerste Koninginnebrug was een draaibrug en werd aangelegd in 1870.

14,5 km Poortgebouw (Rotterdam)
Het Poortgebouw is een gebouw in Rotterdam-Zuid, dat over de Stieltjesstraat heen is gebouwd. Het ligt aan de brug over de Binnenhaven. Sinds 1986 is het opgenomen in het register van rijksmonumenten.

15 km Erasmusbrug (Rotterdam)
De Erasmusbrug is naast de Willemsbrug de tweede brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam in de Haven van Rotterdam en is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus.

17 km Finish Stadhuis Rotterdam
Het stadhuis aan de Rotterdamse Coolsingel is gebouwd tussen 1914 en 1920 naar een ontwerp van Henri Evers. Het is een van de weinige gebouwen in het centrum van Rotterdam die het bombardement van 14 mei 1940 hebben doorstaan.